Passa på innan 30:e november och ta del av skrotningsbidrag, fri frakt och snabb leverans till 2023 års lägre priser.

När vi pratar om miljön och klimatfrågan så står sällan havet och de utsläpp som sker där högst uppe på agendan.

Visste du t ex att ca 2.000 ton bensin per år går rakt ut i havet p g a våra förbränningsmotorer där en av de största bovarna heter tvåtaktsmotorer med förgasare. Utsläppen från dessa skapar dels lokala problem i marina miljöer vid ex reproduktionstider och liknande där det sammantaget kan vara så illa att uppåt 20% av sveriges grunda kustmiljöer är negativt påverkade av bryggor och dess trafik från fritidsbåtar. Det finns rapporter som visar att den svenska ”fritidsbåtsommaren”, som i regel är ungefär juni till augusti, släpper ut ungefär en tredjedel av vad inrikesflygen gör under hela året. Det motsvarar ca 19 000 flygturer mellan Sverige och Thailand.

I ett initiativ att snabba på utbytestakten av dessa motorer har Länsstyrelsen Stockholm i samarbete med Havs- och vattenmyndigheten, Transportstyrelsen m fl startat en kampanj som heter #SlutaTankaHavet.

Vi på Verneva vill dra vårt strå till stacken och har därför ett erbjudande till dig som har en gammal tvåtaktsmotor med förgasare.

Erbjudande – Byt fossilt mot eldrift

Vårt erbjudande är en möjlighet för dig att lämna in dina gamla tvåtaktsmotor för skrotning och återvinning av materialet, samtidigt som du får rabatt på en ny, modern och helt elektrisk utombordare.

Om du vid inlämning av din gamla tvåtaktsmotor väljer att uppgradera till en av Vernevas moderna elmotorer så ger vi dig ett skrotningsbidrag på 3.000 SEK som en rabatt på köpet av en av våra motorer.

Genom att göra det innan 30 November så så slipper du dessutom nästa års prishöjningar samtidigt som leveransen är gratis (värde upp till 1.500 SEK).

HUR GÖR JAG?

Lämna din gamla tvåtaktsmotor hos Kuusakoski i Spånga (Bromstensvägen 176, 163 55 Spånga) – klicka på länken för öppettider och kontaktinformation. Ingen föranmälning av inlämning/skrotning behövs.

Beställ sedan en Verneva CF10 eller en Verneva CF5 i vår Online-butik och ange den rabattkod som du får i samband med skrotningen av motorn.

Har du frågor om detta skicka dessa till sales[at]verneva.com eller ring oss.