Visste du att upp till 30% av bensinen i en äldre tvåtaktsmotor med förgasare släpps rakt ut i vattnet? Idag finns över 150 000 av dessa omoderna och miljöförstörande motorer kvar på fritidsbåtar runtom i skärgården och i våra insjöar.

Trots att nyförsäljningen av tvåtaktsmotorer med förgasare är förbjuden sedan 2006 så finns det många kvar på våra fritidsbåtar. Nästan var femte båtmotor är faktiskt en tvåtaktsmotor med förgasare. Kanske har du en? I ett initiativ att snabba på utbytestakten av dessa motorer har Länsstyrelsen Stockholm i samarbete med Havs- och vattenmyndigheten, Transportstyrelsen m fl startat en kampanj som heter #SlutaTankaHavet.

Vi på Verneva vill dra vårt strå till stacken och har därför ett erbjudande till dig som har en gammal tvåtaktsmotor med förgasare.

Erbjudande – Byt fossilt mot eldrift

Vårt erbjudande är en möjlighet för dig att lämna in dina gamla tvåtaktsmotor för skrotning och återvinning av materialet, samtidigt som du får rabatt på en ny, modern och helt elektrisk utombordare.

Om du vid inlämning av din gamla tvåtaktsmotor väljer att uppgradera till en av Vernevas moderna elmotorer så ger vi dig ett skrotningsbidrag på 3.000 SEK som en rabatt på köpet av en av våra motorer.

HUR GÖR JAG?

Lämna din gamla tvåtaktsmotor hos Kuusakoski i Spånga (Bromstensvägen 176, 163 55 Spånga) – klicka på länken för öppettider och kontaktinformation. Ingen föranmälning av inlämning/skrotning behövs.

Beställ sedan en Verneva CF10 eller en Verneva CF5 i vår Online-butik och ange den rabattkod som du får i samband med skrotningen av motorn.

Har du frågor om detta skicka dessa till sales[at]verneva.com eller ring oss.